Az inklúzió számunkra sokszínűség, érték, módszertan és eszköztár.

Folyamatos szemléletmód és törekvés bennünk arra, hogy a hozzánk különböző adottságokkal és háttérrel érkező gyerekek és fiatalok mindegyike közösségünk része lehessen.
Nyitott kíváncsisággal és megelőlegezett bizalommal várunk bárkit, aki szeretne egy olyan közösségben fejlődni, ahol mindenki ad magából és kap a másikból, ahol a sokszínűség érték, ahol örömmel, szeretettel, rugalmassággal és széles szakmai módszertannal teszünk azért nap, mint nap, hogy „kicsiben” olyan világot teremthessünk, amiben „nagyban” élni szeretnénk.

Módszereinkről

A Létra Klub gyerekeknek és fiataloknak szóló, változatos foglalkozásai ún. projekt szemléletben valósulnak meg, ami többek között azt jelenti, hogy egy-egy időszak minden rendszeres programja egy témát jár körül. A módszertan sajátossága, hogy a tervezés, a közös célkitűzés és megvalósítás, a projektbemutató és a közös értékelés elengedhetetlen részét képezik a folyamatnak. Ezt a szemléletet többek között az életszerű kihívások teszik izgalmassá. A gyerekek és fiatalok saját maguknak állíthatnak fel célokat, megélhetik az egyéni és a közösségi alkotás örömét, amit végül a családjukkal is megoszthatnak.

Tereink

Partnereink