július 12-16.

Animáció – Legyél te is filmrendező!

9-12 éveseknek

Táborvezetők: Prohászka Szandra és Teleki Kitti

Érkezés 8:30-tól, kezdés 9-kor, befejezés 16 órakor.
17 óráig felügyeletet biztosítunk.
Létszám: max. 16 fő

Jelentkezem

Táborvezetők:

“Prohászka Szandra vagyok, szociológus, fényképész, élménypedagógiai tréner. 2004-ben végeztem a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakiskola fényképész szakán, 12 éve táboroztatok rendszeresen gyerekeket, 10 éve tartok foglalkozásokat szintén gyerekeknek fényképezés, újságszerkesztés, élménypedagógia témakörben, 3 éve animációs filmkészítés témakörben. Fényképészként fontosnak tartom a vizuális nevelést, a vizuális kultúra átadását, míg élménypedagógiai trénerként elsődleges számomra, hogy mindezt tapasztalati úton, élményként tegyem meg.”

“Teleki Kitti vagyok, 2019-ben diplomáztam a MOME-n animáció szakon. Jelenleg szabadúszó animációs filmkészítőként dolgozom, emellett évek óta rendszeresen tartok gyerekeknek rajz- és animáció workshopot. Gyerekkorom óta találok ki történeteket, rajzolom meg őket és képzelem beléjük magam, most is ugyanezt csinálom, csak már felnőttként. Szeretek az alkotás örömében osztozni, együtt kísérletezni a gyerekekkel, és segíteni őket abban, hogy a belső világuk az animáció lehetőségein keresztül is kibontakozhasson.”

Mi a tábor célja?

A táborban a gyerekek betekintést nyernek az animációs filmkészítés technikáiba, melyen keresztül aktívan fejlesztjük vizuális készségeiket és kreativitásukat. A program vegyíti a kézműves tevékenységet a digitális fényképezéssel és az animáció megismerésével. E közben több szociális kompetenciát is fejleszt, mint például az együttműködés, kudarctűrés, érdekérvényesítés, empátia. A folyamat során közösen alkotunk, reflektálunk egymás ötleteire, és segítjük egymást. Elsődleges célunk, hogy a résztvevő gyerekek merjék szabadjára engedni a fantáziájukat, és megvalósítsák azt, ami őket foglalkoztatja.

Mi történik a táborban?

A tábor során megtanuljuk, hogyan készítsük elő az ötleteinket úgy, hogy alkalmassá váljanak arra, hogy mozgóképet készíthessünk belőlük. Megismerkedünk egy számítógépes programmal, mellyel befotózzuk a rajzainkat, és rögtön vissza is tudjuk nézni azokat mozgásban. Kipróbáljuk a hagyományos rajz animációt, mellyel mindent képkockáról képkockára rajzolunk meg. Rövid animációs etűdöket készítünk kevert grafikai technikákat alkalmazva (festék, papírkivágás, gyurma, kréta stb.) Közösen szinkronizáljuk le az elkészült munkákat, felveszünk zörejeket, hangokat alá. Ha jó idő lesz aszfaltkréta segítségével is készítünk animációt.

Honnan hova jutnak el a gyerekek? Milyen készségük fejlődik?

A kezdő animációs tábor a nulláról ismerteti meg az animációs filmkészítés alapjaival a gyerekeket, akik a tábor utolsó napjára képesek lesznek otthon, egyedül is (ha rendelkezésre állnak az eszközök) animációs filmet készíteni.

Mi a napi program?

A tábori napokat bemelegítő, nyitó körrel, valamint rajzolós játékokkal kezdjük. Ez után az aznapi feladatokkal: ötletek, forgatókönyv, kivitelezés, tényleges “animálás” - foglalkozunk. Ebéd utánra, a csoport kedvének megfelelően rövid filmezést, lazulós tevékenységet vagy kinti mozgásos játékot tervezünk, majd folytatjuk a délelőtt megkezdett feladatot. A nap végén összegezzük, hogy hova jutottunk, és megtervezzük a következő tábori napot.

Miért pont ezt a tábort válasszam?

Az animáció végtelenül összetett műfaj, függetlenül attól, hogy álmodozó vagy a technika iránt érdeklődő típus vagy, biztosan megtalálod azt ami a legjobban segít téged az önkifejezésben. Az animációs filmkészítésben egyszerre lehetsz Te a rendező, operatőr, színész és látványtervező. Ha szeretnél egy héten keresztül vidáman, játékosan alkotni, engedni, hogy a fantáziád szabadon szárnyaljon, megismernél új embereket, és nem riadsz vissza a csapatmunkától sem, akkor itt a helyed!

Milyen módszereket fogunk használni?

- Kézműves technikák
- Történetmesélés
- Digitális technikák
Élménypedagógia: a filmkészítés mellett sokat játszunk is, így nemcsak az egyéni kompetenciák fejlődnek, hanem a csoportdinamikára is nagy hangsúlyt fektetünk, mivel nem csak egyénileg, hanem párban és kiscsoportban is dolgoznak a gyerekek a héten.

JELENTKEZÉS

Díj: 45.000 ft/fő, testvérkedvezmény: 42.700 ft/testvér
A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő emailt küldünk, amely tartalmazza majd a tábor díj átutalásával kapcsolatos tudnivalókat is.)

Banki adatok:
Név: Világszép Alapítvány
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81491836
Az utalás közleményébe a gyermek és a tábor nevét kérjük beírni. Köszönjük! Jelentkezésed a tábor díjának befizetésével válik érvényessé. Táborozóink a Létra Klub szeptemberi foglalkozásaira való jelentkezésnél elsőbbséget élveznek!
Kitöltöm a jelentkezési lapot

COVID-19 információk

A program szervezése során messzemenőkig figyelembe vesszük a járványügyi helyzetet, és a táborokat kizárólag abban az esetben rendezzük meg, ha a közegészségügyi helyzet és a vonatkozó rendelkezések ezt teljes biztonsággal lehetővé teszik. A táborok során kiemelten figyelünk a résztvevők biztonságára. Az épületet folyamatosan fertőtlenítjük, takarítjuk és kiemelt figyelmet fordítunk a táborvezetők személyes higiéniájára. A mellékhelyiségekben fertőtlenítő kézmosót és papír kéztörlőt biztosítunk, a foglalkozások, kül- és beltéri programok során folyamatosan ügyelünk a megfelelő higiénia fenntartására (kézfertőtlenítésre, kézmosásra).

MIÉRT A LÉTRA NAPKÖZIS TÁBORT VÁLASZD?
  • ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNY - Tapasztalt, képzett és gyerekközpontú szakemberek várnak, akik már a Létra Klub foglalkozássorozatain is sok gyereknek adtak életre szóló élményt.
  • JÁTÉKOS TANULÁS - A táborok alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílik a játékos tanulásra, kikapcsolódásra, fejlődésre és a fölös energiák levezetésére.
  • CSAK MAGADAT HOZD! - Minden a foglalkozásokhoz szükséges eszközt és az alapanyagot mi biztosítunk Számodra.
  • CSODÁS KÖRNYEZET - és újonnan kialakított épület vár a Budagyöngyétől pár percre.
  • KINT ÉS BENT... - A táborok változatos, bel- és kültéri programokat kínálnak.
  • NEM KELL KLÍMA! - Tereinkben kellemes, természetes hűs van a nyári hónapokban.
Kedvcsináló

Táboraink