július 12-16.

Színjátszó tábor - Tiéd a főszerep!

10-13 éveseknek

Táborvezetők: Fazekas Anna Dorka és Törőcsik Tomi

Érkezés 8:30-tól, kezdés 9-kor, befejezés 16 órakor.
17 óráig felügyeletet biztosítunk.
Létszám: max. 14 fő

Jelentkezem

Táborvezetők:

Fazekas Anna Dorka, a Kb35 Színházi Nevelési Társulat színész-drámatanára, pszichológus, 6 éve vezet színjátszó foglalkozásokat.
“A színjátszást a közösségi szabad alkotás egyik legteljesebb és legszórakoztatóbb eszközének tartom, és munkám során is azt keresem, hogy mik azok az egyéni utak, amelyek révén kibontakozik egy gyerekben az önkifejezésre való vágy, hogy látják a világot, és mi történik akkor, ha hagyjuk őket alkotni egymás közt.“

Törőcsik Tamás, több éves színházi tapasztalattal rendelkező színész, logopédus.
“Rendszeresen tartok színjátszó és dráma foglalkozásokat. Évekig táncoltam színházi darabokban Magyarországon és külföldön egyaránt. Továbbá régóta a Bátor Tábor önkéntese vagyok, ahol a dráma mellett tánc és mozgás órákat is tartok a gyerekeknek. Pedagógusként az önkifejezést, a testbeszéd tudatosítását és a magabiztos kommunikáció fejlesztését is fontosnak tartom. Azt gondolom, hogy az önfeledt játék, a humor és a pozitív hozzáállás minden egyes nap előrébb visz bennünket.”

Mi a tábor célja?

A tábor során egy közös előadás létrehozásán dolgozunk, melyet szövegkönyv nélkül, a gyerekek saját ötleteiből, történeteiből készítünk el, és az utolsó napon a családtagokból, barátokból álló közönség előtt mutatunk be.

Mi történik a táborban?

A színházi alkotómunka forrása a felszabadult játék, melynek során a gyerekek megtapasztalják a színjátszás örömét, miközben felelős döntéseket hozó, valódi alkotókká válhatnak. Csoportvezetőként velük együtt játszva, belülről támogatjuk az alkotófolyamatot, miközben színházszakmai szempontokkal segítjük a történetek jelenetté formálását.

Honnan hova jutnak el a gyerekek? Milyen készségük fejlődik?

A táborban a résztvevők megtanulnak egymáshoz értő figyelemmel fordulni, megtapasztalják, hogy mások és a saját hibáinkból milyen remek dolgok születhetnek. A játékok során mélyebb önismeretre tesznek szert, mindeközben fejlődik a kommunikációjuk, magabiztosságuk, együttműködési készségük, kreativitásuk és a testtudatuk. A közös előadás élménye pedig valódi csapattá formálja őket és bevezeti őket a színjáték világába.

Mi a napi program?

A napokat bemelegítéssel indítjuk, majd játékokkal építjük a közösségünket, és hangolódunk az alkotásra. Ezután a gyerekek kiscsoportban jeleneteket, történeteket készítenek, amiket közösen megnézünk, beszélgetünk róluk, és közben azt keressük, hogy mi az a téma, amit a pénteki előadásunkban leginkább meg szeretnénk mutatni. Ahogy haladunk a hét során, egyre fókuszáltabban foglalkozunk a készülő előadásunkkal, a csütörtököt, a kihagyhatatlan közös játék mellett, a főpróba határozza meg, péntek pedig már a bemutató lázában telik. A napokat közös visszatekintéssel zárjuk az aznapi eseményekre.

Miért pont ezt a tábort válasszam?

A tábor során a színházi szakmában és a gyerekekkel való munkában is járatos szakemberek foglalkoznak a résztvevőkkel, ám mégsem a színészképzés van fókuszban, hanem az önfeledt játék és a szabad alkotás.

JELENTKEZÉS

Díj: 48.000 ft/fő, testvérkedvezmény: 45.600 ft/testvér
A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő emailt küldünk, amely tartalmazza majd a tábor díj átutalásával kapcsolatos tudnivalókat is.)

Banki adatok:
Név: Világszép Alapítvány
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81491836
Az utalás közleményébe a gyermek és a tábor nevét kérjük beírni. Köszönjük! Jelentkezésed a tábor díjának befizetésével válik érvényessé. Táborozóink a Létra Klub szeptemberi foglalkozásaira való jelentkezésnél elsőbbséget élveznek!
Kitöltöm a jelentkezési lapot

COVID-19 információk

A program szervezése során messzemenőkig figyelembe vesszük a járványügyi helyzetet, és a táborokat kizárólag abban az esetben rendezzük meg, ha a közegészségügyi helyzet és a vonatkozó rendelkezések ezt teljes biztonsággal lehetővé teszik. A táborok során kiemelten figyelünk a résztvevők biztonságára. Az épületet folyamatosan fertőtlenítjük, takarítjuk és kiemelt figyelmet fordítunk a táborvezetők személyes higiéniájára. A mellékhelyiségekben fertőtlenítő kézmosót és papír kéztörlőt biztosítunk, a foglalkozások, kül- és beltéri programok során folyamatosan ügyelünk a megfelelő higiénia fenntartására (kézfertőtlenítésre, kézmosásra).

MIÉRT A LÉTRA NAPKÖZIS TÁBORT VÁLASZD?
  • ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNY - Tapasztalt, képzett és gyerekközpontú szakemberek várnak, akik már a Létra Klub foglalkozássorozatain is sok gyereknek adtak életre szóló élményt.
  • JÁTÉKOS TANULÁS - A táborok alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílik a játékos tanulásra, kikapcsolódásra, fejlődésre és a fölös energiák levezetésére.
  • CSAK MAGADAT HOZD! - Minden a foglalkozásokhoz szükséges eszközt és az alapanyagot mi biztosítunk Számodra.
  • CSODÁS KÖRNYEZET - és újonnan kialakított épület vár a Budagyöngyétől pár percre.
  • KINT ÉS BENT... - A táborok változatos, bel- és kültéri programokat kínálnak.
  • NEM KELL KLÍMA! - Tereinkben kellemes, természetes hűs van a nyári hónapokban.
Kedvcsináló

Táboraink