Augusztus 24 - 28.

Zenés - Drámás Alkotótábor

8-11 éveseknek

A tábor vezetői: Fazekas Dorka és Paár Julcsi

Érkezés 8 órától, kezdés 9-kor, befejezés 17 órakor

A táborban való részvételhez színészi és zenei előképzettség nem szükséges.

Jelentkezem

Táborvezetők:

Fazekas Anna Dorottya, Dorka a Kb35 társulat színész-drámatanára, színházi nevelési szakember, pszichológus, a Világszép Alapítvány munkatársa. “6 éve dolgozom a Kb35 Társulat színész-drámatanáraként és vezetek színjátszó csoportokat 8-tól 80 éves korig, a legkülönbözőbb háttérből jövő embereknek. 4 éve megalapítottuk a színházi-neveléssel foglalkozó alkotócsoportunkat, mindeközben pedig megszereztem pszichológusi diplomámat az ELTE-n. A színjátszást a közösségi szabad alkotás egyik legteljesebb és legszórakoztatóbb eszközének tartom, és munkám során is azt keresem, hogy mik azok az egyéni utak, amelyek révén kibontakozik egy gyerekben az alkotásvágy, mi foglalkoztatja őket, hogy látják a világot, miről szeretnek játszani és mi történik akkor, ha hagyjuk őket alkotni egymás közt.

Paár Julcsi énekes, dalszerző, zeneterapeuta, a Hangoló Zeneterápia megálmodója:
“Több, mint 10 éve dolgozom gyerekekkel, 5 éve, mint aktív zeneterapeuta. Zene-és önismereti fókuszú foglalkozásaimon az emberben rejlő kreatív, alkotási folyamatok mozgósítjuk. Foglalkozásaimon az improvizáció élményén keresztül szerzett tapasztalatok megismerése áll a középpontban. Kötetlen zenei együttlét, közös improvizációs gyakorlatok, dalszerzés, szabad, egyéni alkotás, befogadó, nyitott közeg jellemzik a foglalkozásaimat.”

Leírás:

Intenzív alkotótábor, melyben zenei és improvizációs eszközökkel a résztvevő gyerekek megtapasztalják a szabad alkotómunkát, kibontakoztathatják kreativitásukat, felelős döntéseket hoznak, melynek révén megélik saját kompetens énjüket, és ezalatt számos tapasztalatok szereznek az együttműködésről és konfliktuskezelésről. A hét során nemcsak a közös dramatikus és improvizatív zenei játékok és alkotás kovácsolja össze a gyerekeket, de a tábor végén a csoport közös döntése alapján a szülőknek is bemutathatják alkotásaikat, ezzel megerősítik magukban saját értékeiket, az élmény pedig felerősíti, és tartósan beépíti a folyamat alatt elsajátított tudásukat.

A nap elején közös drámajátékokkal kovácsoljuk össze a közösséget és segítjük a feloldódást. Ezt követik majd jellemzően a kiscsoportos munkák, ahol Julcsival zenei alkotásba, Dorkával szerepjátékalapú jelenetkészítésbe kóstolhatnak bele a gyerekek. A folyamatok végét az alkotások bemutatása zárja, majd ezt követi az ebéd. Ezután a szabadban folytatjuk tovább a játékot, elmélyültebb egyéni alkotásokat készítünk, vizibomba csatázunk, vagy a pénteki bemutatónk összeállításán dolgozunk. A nap végét közös rátekintés zárja az aznapi eseményekre.

Díj: 42.000 ft/fő, testvérkedvezmény: 39.900 ft/testvér A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő emailt küldünk, amely tartalmazza majd a tábordíj átutalásával kapcsolatos tudnivalókat is.)
Banki adatok: Név: Világszép Alapítvány Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81491836
Az utalás közleményébe a gyermek és a tábor nevét kérjük beírni. Köszönjük! Jelentkezésed a tábor díjának befizetésével válik érvényessé. Táborozóink a Létra Klub szeptemberi foglalkozásaira való jelentkezésnél elsőbbséget élveznek!
Kitöltöm a jelentkezési lapot

Napirend, étkezés, létszám

Érkezés, távozás: táboraink 8.30 illetve 9.00 órakor kezdődnek és 16.30 és 17 órakor fejeződnek be, az egyes táborok napirendjét részletes leírásuknál pontosan feltüntettük. A gyerekeket már 8 órától tudjuk fogadni.
sA táborokban napi háromszori étkezést: meleg, kétfogásos ebédet és hideg tízórait, valamint uzsonnát biztosítunk a gyerekeknek.
A maximum létszám 16 fő, akikről két táborvezető és egy asszisztens gondoskodik.

COVID-19 információk

A program szervezése során messzemenőkig figyelembe vesszük a járványügyi helyzetet, és a táborokat kizárólag abban az esetben rendezzük meg, ha a közegészségügyi helyzet és a vonatkozó rendelkezések ezt teljes biztonsággal lehetővé teszik. A táborok során kiemelten figyelünk a résztvevők biztonságára. Az épületet folyamatosan fertőtlenítjük, takarítjuk és kiemelt figyelmet fordítunk a táborvezetők személyes higiéniájára. A mellékhelyiségekben fertőtlenítő kézmosót és papír kéztörlőt biztosítunk, a foglalkozások, kül- és beltéri programok során folyamatosan ügyelünk a megfelelő higiénia fenntartására (kézfertőtlenítésre, kézmosásra).

MIÉRT A LÉTRA NAPKÖZIS TÁBORT VÁLASZD?
  • ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNY - Tapasztalt, képzett és gyerekközpontú szakemberek várnak, akik már a Létra Klub foglalkozássorozatain is sok gyereknek adtak életre szóló élményt.
  • JÁTÉKOS TANULÁS - A táborok alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílik a játékos tanulásra, kikapcsolódásra, fejlődésre és a fölös energiák levezetésére.
  • CSAK MAGADAT HOZD! - Minden a foglalkozásokhoz szükséges eszközt és az alapanyagot mi biztosítunk Számodra.
  • CSODÁS KÖRNYEZET - és újonnan kialakított épület vár a Budagyöngyétől pár percre.
  • KINT ÉS BENT... - A táborok változatos, bel- és kültéri programokat kínálnak.
  • NEM KELL KLÍMA! - Tereinkben kellemes, természetes hűs van a nyári hónapokban.
Kedvcsináló

Táboraink